MSC-gecertificeerd voor duurzame visvangst

De beste visolie mét MSC-keurmerk

 

Möller’s Omega-3 is MSC-gecertificeerd! Dit wil zeggen dat de wilde Arctische kabeljauw die voor de visolie gebruikt wordt, duurzaam gevangen wordt.

MSC keurmerk voor Möller's Omega-3Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en met dit MSC-keurmerk wordt deze betrokkenheid versterkt. Alle flessen Möller’s Omega-3 dragen wereldwijd het blauwe MSC-label, als teken van duurzaamheid.

Waarom is Möller’s duurzaam?

Möller’s Omega-3 wordt middels een uniek stoomproces (de Möller methode) verkregen uit de lever van kabeljauw. Deze wilde kabeljauw wordt op MSC-gecertificeerde manier gevangen bij de mooie Lofoten, een prachtig stukje Noorwegen. De Arctische wateren zijn de strengst gereguleerde gebieden ter wereld. De unieke visolie is een bijproduct van de Arctische kabeljauw, gezien het feit dat alleen de lever voor productie wordt gebruikt. De rest van de vis wordt ook voor consumptie gebruikt, dus niet weggegooid.

Het MSC-keurmerk garandeert onder andere dat de visstand op peil blijft, het ecosysteem wordt behouden en de (inter)nationale visserijwetgeving wordt nageleefd. Er wordt o.a. met lijnen (in plaats van netten) gevist en alles van de vis wordt gebruikt. Het hele proces, van vangst tot voedingssupplement, is dus gegarandeerd duurzaam.

Wat is MSC?

Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) wordt alleen toegekend aan producten die afkomstig zijn van duurzame visserij. MSC is een internationale organisatie die de MSC-standaard heeft ontwikkeld. Onafhankelijke certificeringsbureaus over de hele wereld werken met deze standaard.

Overbevissing en afnemende populaties van bepaalde vissoorten zijn een serieus probleem. MSC speelt een belangrijke rol in het realiseren van duurzame visserijpraktijken. Met dit MSC-keurmerk draagt Möller’s Omega-3 een steentje bij om onze oceanen en visproducten voor toekomstige generaties te beschermen.

Möller’s Omega-3 is de beste, meest natuurlijke en meest duurzame visolie! Bovendien is het een unieke combinatie van natuurlijke hoogwaardige omega-3 en natuurlijke vitamine A & D. Het beste supplement voor het hele gezin. En nu dus MSC-gecertificeerd!

Friend of the Sea

Friend of the Sea, Möller's Omega-3

Möller’s is daarnaast ook gecertificeerd door Friend of the Sea.

Friend of the Sea is een van de belangrijkste internationale, non-profit certificeringsorganisaties voor producten die hun oorsprong hebben uit duurzame visserij.

Visoliecapsules en duurzame visserij

De visolie, gebruikt in Möller’s Omega-3 Capsules, wordt gemaakt van koud water vette vis, zoals ansjovis en sardines. Deze worden gevangen voor de kust van Zuid-Amerika. De visstand in deze zee is goed gereguleerd en wordt niet bedreigd door overbevissing. Al onze leveranciers van rauwe visolie worden goedgekeurd door de lokale autoriteiten en hebben hun documenten op orde. We bezoeken regelmatig hun faciliteiten om ons ervan te verzekeren dat ze voldoen aan onze strenge eisen.

Möllers Omega-3

Laatste nieuws