Wetenschappelijke informatie voor professionals

Speciaal voor professionals delen wij hier de meest recente wetenschappelijke onderzoeken met bijbehorende links. Möller’s Omega-3 is pure levertraan, rijk aan omega-3 vetzuren, vitamine A, D en E. Recente artikelen over omega-3, vitamine D, levertraan, visolie en COVID-19 worden hier vermeld. De door EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims zijn hier terug te vinden.

COVID-19

Omega-3 vetzuren en overlijdensrisico door COVID-19

20 januari 2021, link naar wetenschappelijk artikel: Blood omega-3 fatty acids and death from COVID-19: A pilot study

Op 20 januari 2021 is een nieuwe studie gepubliceerd over het verband tussen omega-3-indexniveau en overlijdensrisico door COVID-19. Een van de auteurs is prof. William Harris, een van de beste wetenschappers ter wereld op het gebied van omega-3 onderzoek. Het betreft een pilotstudie met 100 patiënten. De resultaten van dit onderzoek suggereren dat een hogere omega-3-index het risico op overlijden door COVID-19 kan verlagen.

Dit is het eerste directe bewijs dat hogere omega-3 bloedspiegels het risico op overlijden door COVID-19 infectie kunnen verminderen. Het artikel werd op 20 januari 2021 gepubliceerd in het tijdschrift Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids.

Omega-3 vetzuren, vitamine D en COVID-19

30 november 2020, link naar wetenschappelijk artikel: Dietary supplements during the COVID-19 pandemic: insights from 1.4M users of the COVID Symptom Study app – a longitudinal app-based community survey

Sinds het begin van de pandemie hebben ongeveer 1,4 miljoen mensen deelgenomen aan een enquête over het gebruik van voedingssupplementen. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden maakten deel uit van de onderzoekspopulatie. Eind 2020 werden deze resultaten vrijgegeven.

In dit observationele onderzoek werd een bescheiden maar significant verband waargenomen tussen het gebruik van probiotica, omega-3 vetzuren, multivitamine- of vitamine D supplementen en een lager risico om positief te testen op SARS-CoV-2 bij vrouwen. Er werden geen duidelijke voordelen voor mannen waargenomen, noch enig effect van vitamine C, knoflook of zink voor mannen of vrouwen.

 

Möllers Omega-3

Laatste nieuws