Noorse kwaliteit en zuiverheid

Pure levertraan uit Noorwegen

Möller’s Omega-3 Levertraan wordt gemaakt van de lever van verse 100% Arctische kabeljauw uit de schone, streng gereguleerde wateren van de Lofoten in Noorwegen. Kwaliteit, zuiverheid en duurzaamheid zijn belangrijke waarden voor ons.

Möller’s is de nummer 1 levertraan in Scandinavië. In Noorwegen is levertraan een vast onderdeel van de dagelijkse voeding en wordt door de Noorse Gezondheidsautoriteit geadviseerd.

Stukje geschiedenis van levertraan…

Vis uit schone zeeën

De Arctische kabeljauw is afkomstig uit de schoonste zeeën ter wereld, de Arctische zee bij de Lofoten, waar de niveaus van giftige stoffen en andere milieuvervuilende stoffen minimaal zijn. De duurzame MSC-gecertificeerde vangst van de kabeljauw wordt dagelijks aangeleverd door de lokale visserij. De vislever die gebruikt wordt is daardoor minder dan 24 uur oud en zeer vers. De lever van de Arctische kabeljauw is van nature zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D, waardoor deze uitermate geschikt is voor de productie van een hoogwaardige levertraan.

Unieke productiemethode

Na de vangst wordt de lever van de kabeljauw voor Möller’s gebruikt, de rest van de vis wordt niet weggegooid, maar ook voor consumptie gebruikt. Möller’s wordt geproduceerd volgens een unieke productiemethode. Peter Möller, de oprichter van het merk, introduceerde de Möller methode: het afscheiden van olie van de lever van kabeljauw door middel van stoomverhitting. De lever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor de omega-3 rijke olie langzaam wordt afgescheiden en de natuurlijke vorm van de vetzuren wordt behouden.

Deze productiemethode van Möller’s Omega-3 zorgt voor een product van zeer hoge kwaliteit. De lever van de Arctische kabeljauw is van nature zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D. Doordat deze lever op lage temperatuur gestoomd wordt, blijft de natuurlijke vorm en effectiviteit van de omega-3 behouden. Door deze unieke productiemethode kan een hoog gehalte omega-3 gegarandeerd worden. Bovendien blijven de vitamines A en D behouden, waardoor deze niet achteraf toegevoegd hoeven te worden. Möller’s Levertraan is dus niet alleen rijk aan natuurlijke omega-3, maar ook aan natuurlijke vitamine A en D.

Sinds de oprichting in 1854 is de productiemethode verder ontwikkeld, waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s Levertraan steeds verbeterd zijn. Probeer Möller’s nu zelf!

Kwaliteitscontroles

Möller’s Omega-3 is een natuurlijk product en is 100% afkomstig van de wilde Arctische kabeljauw. Het product ondergaat strenge kwaliteitscontroles alvorens te worden gebotteld.

Onze producten zijn veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Möller’s producten worden regelmatig door onafhankelijke laboratoria getest op zuiverheid en versheid. Alle producten voldoen aan en overtreffen zelfs de internationale regels (waaronder die van de organisatie GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3) voor zuiverheid van de producten.

De productie, zuivering en strenge controles van alle producten worden in onze eigen fabriek in Noorwegen gedaan.

Vrij van zware metalen

Möller’s staat voor de beste kwaliteit en hoge zuiverheid. De olie wordt voortdurend door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd op de aanwezigheid van contaminanten, PCB’s, zware metalen en dioxinen, gedurende het gehele productieproces. Om de zuiverheid van de producten te garanderen worden de producten mild (zonder gebruik van chemicaliën) maar effectief gereinigd om ongewenste materialen te verwijderen. Deze zuivering en kwaliteitscontrole zorgen voor de hoogste zuiverheid van Möller’s Omega-3. Ze zijn vrij van detecteerbare gehalten van kwik, cadmium, lood, PCB’s en 28 andere mogelijke verontreinigende stoffen. Möller’s voldoet aan alle eisen van de EU en aan de GOED standaarden.

Verse visolie met een lage totox-waarde

Möller’s bevat een zeer hoog gehalte omega-3 vetzuren (DHA en EPA). Deze gezonde vetzuren zijn ook het meest gevoelig voor oxidatie: afbraak van vetzuren bij blootstelling van zuurstof. Wij vinden het belangrijk dat een olie zeer vers is en dat een hoge kwaliteit gegarandeerd wordt. Oxidatie van de omega-3 vetzuren in Möller’s Omega-3 wordt zeer beperkt door de volgende factoren:

  • Snelle verwerking van de vislevers, binnen 24 uur na visvangst.
  • Productie in een stikstofomgeving, deze is vrij van zuurstof.
  • Toevoeging van vitamine E als antioxidant om de olie tegen oxidatie te beschermen.
  • Beperking van blootstelling aan licht door het bottelen van de olie in een groene glazen fles.
  • Optimale houdbaarheid door de visolie in de koelkast te bewaren na opening van de fles.

Om de eigenschappen van de omega-3 vetzuren te beschermen wordt er vitamine E toegevoegd aan de levertraan. Vitamine E beschermt tegen oxidatie van de omega-3, zowel in de fles als in ons lichaam. De omega-3 vetzuren in onze levertraan behouden hun natuurlijke triglyceride vorm. Het productieproces verloopt op een zuurstofarme manier, waardoor oxidatie niet mogelijk is en dus een frisse smaak van de levertraan gegarandeerd wordt. Möller’s levertraan wordt in groene flessen gebotteld, ook om oxidatie geen kans te geven.

Bij iedere productiebatch worden de oxidatiewaarden van de levertraan gecontroleerd. De waarden verschillen per batch, maar de gemiddelde totox-waarde van Möller’s Omega-3 direct na het bottelen is lager dan 5. Dit is een fantastische waarde. De standaard die door GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3) is vastgesteld is een maximale oxidatiewaarde van 26. Möller’s Omega-3 voldoet hier dus ruimschoots aan.

Möllers Omega-3

Laatste nieuws