Griepvirus voorkomen, hoe verhoog je je weerstand?

Griepvirus voorkomen, hoe verhoog je je weerstand?

wo 12 februari 2020 door Lianne van den Bosch

We gaan van storm naar storm en temperaturen wisselen in een rap tempo. En ja hoor, het griepvirus slaat weer toe. Voorkomen is beter dan genezen, maar hoe dan?

Ben je al de klos? Dan is het een kwestie van goed uitzieken en gezond eten om snel te herstellen. Opnieuw je weerstand opbouwen en veel meer kun je niet doen.

Voor alle anderen is het belangrijk om niet besmet te raken met het griepvirus en te zorgen voor een goede weerstand. Kinderen en ouderen hebben in deze periode vaak een lagere weerstand, waardoor ze sneller vatbaar zijn voor virussen.

Om niet ziek te worden en de griep en verkoudheid te voorkomen, is het belangrijk om tijdig je weerstand te verhogen. Een gezond immuunsysteem beschermt je tegen griepverwekkers. Een goede conditie, een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende ontspanning zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem. Houd er rekening mee dat mensen om je heen verkouden kunnen zijn en het griepvirus meedragen. Kom niet te dichtbij en was regelmatig je handen.

Een goede weerstand beschermt je tegen verkoudheid en tegen het griepvirus. Je immuunsysteem is dan beter in staat om zich te wapenen tegen de ziekteverwekkers. Je kunt je weerstand verhogen door middel van een voedingssupplement. Möller’s Omega-3 draagt bij aan een sterker immuunsysteem.

gezond voedingspatroon griep griepepidemie griepvirus Immuunsysteem omega-3 verkoudheid weerstand ziekteverwekkers