Voor wie

Möller’s Omega-3 – je dagelijkse dosis gezondheid

Levertraan is sinds jaar en dag een gewaardeerd onderdeel van het Noorse voedingspatroon. De Noren zitten goed in hun vel en volgens onderzoek behoren ze tot de gezondste en gelukkigste mensen ter wereld. In Noorwegen komen een aantal serieuze ziekten minder voor. Behalve dat ze minder fysieke klachten hebben, hebben ze minder problemen met hart en bloedvaten en hebben ze veel minder mentale klachten zoals burn-outs en depressies, dementie en Alzheimer. Hoe kan dat, terwijl het ‘s winters in Noorwegen slechts een paar uur per dag licht is? In het noorden komt de zon zelfs helemaal niet op in de wintermaanden. Is levertraan het geheime wapen van de Noren? De stap naar een gezondere levensstijl is kleiner dan je denkt.

De levensstijl van de Noren is al eeuwenlang gericht op kracht en vitaliteit. Het gebruik van visolie (levertraan) vanwege de gezonde omega-3 vetzuren en natuurlijke vitamine D kent een levenslange traditie en wordt door alle generaties dagelijks gebruikt voor een gezond voedingspatroon van baby tot senior. Er is in al die decennia niet zo gek veel veranderd, want zelfs de stoere Vikingen gebruikten al dagelijks levertraan.

We kunnen allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken. Omega-3 en vitamine D behoren tot de belangrijkste bestanddelen van een gezond voedingspatroon, van baby tot senior. Met de vele bewezen gezondheidseffecten wordt Möller’s Omega-3 meer dan terecht ‘De Gouden Druppel‘ genoemd.

Voor wie?

Möller’s als gezonde ondersteuning

Iedereen wil graag gezond zijn en gezond blijven. Goede voeding, voldoende beweging en ontspanning vormen een belangrijke basis voor een goede gezondheid. Niemand eet en leeft echter iedere dag even gezond. Extra aanvulling kan in dan gewenst zijn. Als steuntje in de rug om de weerstand te verhogen en te behouden, in een stressvolle periode of gewoon omdat er niet altijd even gezond gegeten wordt.

Deze visolie is goed voor hart en hersenen, het ondersteunt de spierfunctie en het immuunsysteem. Möller’s Omega-3 is goed voor de huid en zorgt voor stevige botten en tanden. Bovendien draagt het consumeren van dagelijks één dessertlepel bij aan een goed gezichtsvermogen. Möller’s Omega-3 is goed voor het hele lichaam.

Möller’s Omega-3 is geschikt voor iedereen die inname van essentiële omega-3 vetzuren en vitamine A, D en E wil verhogen. Het nemen van levertraan is belangrijk in iedere fase van het leven: kind, volwassen, zwanger, op leeftijd.

Goede weerstand behouden

Wintermaanden zijn maanden waarin een aanvulling van vitamine D geen overbodige luxe is om een goede weerstand te behouden. De huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan, maar in de donkere maanden gebeurt dit onvoldoende. Zelfs in de zomer heeft 1/3 van de Nederlanders een tekort aan vitamine D. “Geen griepspuit kan op tegen deze levertraan” – Review van een Möller’s-fan. Lees hier waarom vitamine D belangrijk is.

Eet jij voldoende vette vis?

De inname van DHA en EPA, de omega-3 visvetzuren, in Nederland is te laag. Nederlanders consumeren gemiddeld 75-133 mg visvetzuren per dag. Deze hoeveelheid ligt een stuk lager dan de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 mg. Vis is de belangrijkste bron van DHA en EPA in de voeding.

Eet je twee keer per week vis? En is dit dan vette vis, zoals zalm, makreel of haring? Zo nee, dan heb je kans op een tekort aan omega-3 visvetzuren. Aanvulling van omega-3 is niet alleen in de wintermaanden gewenst. Je lichaam heeft omega-3 vetzuren het hele jaar door nodig. Lees hier waarom omega-3 belangrijk is.

Moeite met slikken van capsules?

Naast het feit dat capsules niet puur natuur zijn, zijn ze ook vaak heel groot. Niet iedereen slikt deze even gemakkelijk door. Voor degenen die moeite hebben met het slikken van capsules, is Möller’s Omega-3 echt een oplossing. De olie is vloeibaar en daardoor gemakkelijk in te nemen op een lepel. Bovendien zijn aan capsules vaak allerlei extra stoffen toegevoegd, die voor jouw gezondheid totaal niet van belang zijn, zoals gelatine-omhulsels en vulstoffen. Möller’s Omega-3 is puur natuur, gewoon op de lepel!

Hoe neem je Möller’s Omega-3 in?

De levertraan kan met een lepel worden ingenomen (1 dessertlepel per dag), maar het is ook mogelijk om de visolie door de yoghurt te roeren of in een shake te verwerken. Alles is mogelijk, zolang de levertraan maar niet verhit wordt, omdat dit de effectiviteit van de vetzuren vermindert.

Möller’s tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding

Wanneer je in verwachting bent is gezond eten en gezond leven in deze periode extra belangrijk. Je wilt het beste voor je kind. Möller’s Omega-3 wordt geadviseerd voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Met Möller’s ondersteun je niet alleen jouw eigen gezondheid, maar ook de groei en ontwikkeling van je kindje.

Vitamine D

Het advies voor zwangere vrouwen is om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet. De baby heeft vitamine D nodig om sterke botten en tanden te kunnen ontwikkelen. Daarnaast ondersteunt vitamine D de weerstand van de moeder.

Möller’s Omega-3 is een natuurlijke bron van 10 microgram vitamine D per dagelijkse dosering (5 ml /1 dessertlepel).

Omega-3 vetzuur DHA

Het omega-3 vetzuur DHA is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen* en het gezichtsvermogen* van de foetus. Omega-3 vetzuren worden via de placenta aan de foetus gegeven. Daarna worden ze ook via de borstvoeding aan je baby doorgegeven. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de ogen en hersenen van je kindje, omdat de DHA omega-3 vetzuren door de moedermelk worden overgedragen aan je kindje.

* Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Möller’s Omega-3 biedt 600 mg DHA per dagdosering (5 ml / 1 dessertlepel).

Vitamine A

Vitamine A is nodig voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en voor de opbouw van de huid en slijmvliezen van de luchtwegen en het maag-darmkanaal van de baby. Deze vitamine ondersteunt bovendien de afweer van de zwangere vrouw tegen infecties. Tijdens de zwangerschap heb je 25% meer vitamine A nodig dan gebruikelijk. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A wordt tijdens de zwangerschap verhoogd van 800 naar 1.000 microgram.

Voldoende vitamine A tijdens de zwangerschap is dus van belang, maar een teveel van deze vitamine moet worden voorkomen. Eet tijdens de zwangerschap niet te veel vitamine A rijke producten, zoals lever, paté en leverworst. Een sneetje leverpastei bevat bijvoorbeeld 350 microgram vitamine A. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A tijdens de zwangerschap is 1.000 microgram per dag (maximaal veilige dosis voor zwangere vrouwen is 3.000 microgram per dag).
Möller’s Omega-3 bevat een veilige hoeveelheid vitamine A van 250 microgram per dagdosering, in tegenstelling tot andere levertranen.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor zwangere vrouwen en bij borstvoeding

5 ml (1 dessertlepel) Möller’s Omega-3

Möller’s voor kinderen

Möller’s Omega-3 wordt ook aanbevolen voor kinderen, omdat het een rijke en natuurlijke combinatie is van vitamine A en D én de essentiële omega-3 vetzuren DHA en EPA. De levertraan is door haar vloeibare vorm gemakkelijk aan kinderen te geven (capsules breken hoeft niet (meer). Möller’s levertraan biedt ook een ontzettend belangrijke aanvulling van DHA en vitamine D om de groei en ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.

Vitamine D

Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van calcium en dus voor een goede ontwikkeling van sterke botten en tanden. Daarnaast ondersteunt vitamine D een gezond immuunsysteem en een goede spierfunctie.

De Gezondheidsraad adviseert om kinderen tot 4 jaar 10 microgram vitamine D per dag extra te geven. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Möller’s Omega-3 (5 ml / 1 dessertlepel) bevat 10 microgram vitamine D.

Vitamine A

Vitamine A heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en het gezichtsvermogen van kinderen. Voor kinderen t/m 3 jaar is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A 400 microgram per dag en voor kinderen van 4 t/m 8 jaar 500 microgram per dag.
Möller’s Omega-3 bevat 250 microgram vitamine A per dagelijkse dosering.

Omega-3 vetzuur DHA

Möller’s heeft een uitzonderlijk hoge dosering van het omega-3 vetzuur DHA. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen* en is goed voor het gezichtsvermogen*. Voor jonge kinderen wordt extra inname van DHA geadviseerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun zenuwstelsel.

* Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Möller’s Omega-3 bevat maar liefst 600 mg DHA per portie.

Welke smaak voor welke leeftijd?

Alle smaken Möller’s Omega-3 zijn gelijk in voedingswaarden. Het verschil zit enkel in de smaak. Möller’s Omega-3 Naturel en Citroen hebben een meer zachte, natuurlijke smaak dan de Möller’s Omega-3 Tutti Frutti. Möller’s Tutti Frutti en Citroen zijn het meest geliefd bij kinderen.

Tips voor kinderen

  • Om levertraanvlekken op kleding te voorkomen, kan je je kindje levertraan geven voor het in badje gaan of bij het verwisselen van kleren.
  • Voor jonge kinderen kan de levertraan gemengd worden in bijvoorbeeld melk of pap.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor kinderen

5 ml (1 dessertlepel) Möller’s Omega-3

Waarom Möller’s?

Möllers Omega-3

Laatste nieuws