Makreel Vetgoed: waarom is er zoveel aandacht voor deze vette vis?

Makreel Vetgoed: waarom is er zoveel aandacht voor deze vette vis?

do 7 oktober 2021 door Lianne Van den Bosch

De laatste tijd is er veel aandacht voor makreel. Het Nederlands Visbureau is namelijk de ‘Makreel: Vetgoed’ campagne gestart. Op de radio, in de bushokjes, je hoort en ziet het overal. En dat is vetgoed! Naast lekker en duurzaam is makreel namelijk hartstikke gezond voor je, vanwege de belangrijke omega-3 vetzuren in deze vette vis.

Waarom is vette vis, zoals makreel, zo gezond?

Is makreel gezond? Makreel is een hele gezonde keuze, omdat het een vette vis is en een zee aan de omega-3 visvetzuren DHA en EPA bevat. Deze gezonde vetzuren zijn goed voor hart, hersenen en ogen. De Gezondheidsraad adviseert om minimaal 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal één keer vette vis. Dit lukt niet iedereen, gelukkig zijn er alternatieven.

Wat als ik geen makreel lust?

Het is helemaal niet erg als je geen makreel lust. Er zijn genoeg ook andere vette vissen, zoals zalm of haring. Als je helemaal geen vis lust of als je te weinig vette vis eet, kun je ook ook een alternatief nemen, zoals levertraan of visolie, om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Levertraan is uitzonderlijk rijk aan de omega-3 vetzuren DHA en EPA, maar ook aan vitamine A, D en E. Wist je dat één lepel levertraan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D bevat? Levertraan is dus ook een vetgoede keuze!

makreel vetgoed visbureau
0
    0
    Winkelwagen
    De winkelwagen is leegNaar winkel
      Bereken verzendkosten
      Kortingscode toepassen